Informasjon
Den som vil gjøre seg næring av å drive serveringssted må ha serveringsbevilling gitt av kommunen, jf. serveringsloven § 3.
Følgende krav stilles til søker om serveringsbevilling:
Serveringsstedet skal ha en daglig leder som har det reelle ansvaret for den daglige drift av serveringsstedet, jf. serveringsloven § 4.
Daglig leder må ha avlagt etablererprøven, jf. serveringsloven § 5.
Bevillingshaver, daglig leder og personer som har vesentlig innflytelse på virksomheten, må ha utvist uklanderlig vandel i forhold til straffelovgivningen, skatte- og avgiftslovgivningen, regnskapslovgivningen, lov om forbud mot diskriminering på grunnlag av etnisitet, religion mv., jf. serveringsloven § 6.
Aktuelle lenker:
Lov om serveringsvirksomhet (serveringsloven)
Etablererprøven for serveringsvirksomhet
Følgende vedlegg skal følge søknaden:
1. Dokumentasjon på bestått etablererprøve for daglig leder
2. Skatteattest for søker, eier(e) og andre med vesentlig tilknytning til driften. Se skjema RF-1316 på Skatteetaten.no
3. Målsatt tegning av serveringsstedet inne og ute med oversikt over areal og funksjoner
4. Firmaattest for alle firma som er involvert i driften
5. Evt. leiekontrakt eller annet dokument som bekrefter at søker disponerer lokalet til det bruk som det søkes om
6. Dokumentasjon på daglig leders ansettelse ved serveringsstedet
7. Godkjenning fra branntilsynet
8. Kopi av melding til Mattilsynet
NB: Saksbehandlingen starter når fullstendig søknad med alle nødvendige vedlegg er mottatt.